Ru pdf bok

Vill du ladda ner eller läsa online boken Ru, skriven av författaren Kim Thúy?

ISBN-10: 9789186480349
Utgivningsdatum: 2012-03-14
Språk: Svenska
Författare: Kim Thúy

Följ länken och få tillgång till 10000 böcker helt gratis!

Relaterade frågor:

  • Ru pdf download
  • Ru läsebok
  • Ru läsa på svenska

”Ru” betyder ”vaggvisa” eller ”att vagga” på vietnamesiska, men även ”bäck” på franska. Det är också titeln på Kim Thúys rosade självbiografiska roman som kan beskrivas som en rännil av minnen som slingrande letar sig fram från barndomen i krigets Sydvietnam till livet i exil i Kanada, via flykten i båt över Siambukten, tiden i flyktinglägret i Malaysia, återkomsten till Vietnam som vuxen och moderskapets glädje och vånda. Thúy bekymrar sig inte om kronologi utan följer sin inre logik där slutackordet i varje minnesfragment får bilda upptakt till nästa, vilket skänker berättelsen en egensinnig och spontan rytm, som man som läsare villigt vaggas in i. Allt är skildrat med både humor och allvar och en osviklig blick för vardagens små detaljer, som i efterhand kan visa sig livsavgörande. När den här korta boken är slut har världar vi inte visste fanns öppnat sig.

Kim Thúy föddes i en välbärgad familj i Sydvietnam, upplevde kriget och Nordvietnams maktövertagande och lämnade Vietnam som båtflykting när hon var tio år gammal. I dag är hon sedan trettio år bosatt i Montreal med sin make och deras två barn, men har flera gånger återvänt till hemlandet. Kim Thúy har arbetat som översättare, advokat och krögare. Ru är hennes debutroman. Boken har fått ett fantastiskt mottagande både i Quebec och i Europa. I november 2010 tilldelades Kim Thúy Kanadas främsta litteraturpris, Governor General’s Award. Ru nominerades även till litteraturpriset Prix des cinq continents de la Francophonie och tilldelades det franska Grand Prix RTL-LIRE 2010. Sekwa har gett ut ytterligare en roman av Kim Thúy: kärleksromanen Mãn (2013).
Läs också Kim Thúys senaste roman Vi!

”Sida efter sida i ett antal kärleksfulla, dramatiska och komiska fragment låter hon sina minnen träda fram med en otrolig kraft. En författares kraft.”-VSD

Ladda ner Ru pdf e-bok – nu är det så enkelt!

Filformat:

  • pdf – Portable Document Format(9446,99 KB)
  • epub – Electronic Publication(9728,65 KB)
  • mobi – Mobipocket(2732,46 KB)

Nedladdningar: 296
Besök: 735

Taggar:

Ru e-bok apple
Ru book online
Ru pa svenska pdf free download
Ru on kindle
Ru epub books download
Ru pdf book på svenska
Ru audiobook svenska gratis
Ru epub on ipad
Ru pdf bok svenska

svenska Ru pdf

Ru svenska audiobook free
Ru las online bok

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *