Dandy pdf bok

Vill du ladda ner eller läsa online boken Dandy, skriven av författaren Jan Guillou?

ISBN-10: 9789164222411
Utgivningsdatum:
Språk: Svenska
Författare: Jan Guillou

Följ länken och få tillgång till 10000 böcker helt gratis!

Relaterade frågor:

  • Dandy pdf download
  • Dandy läsebok
  • Dandy läsa på svenska

Två unga, eleganta gentlemän anländer en junidag år 1901 till det ståtliga slottet i grevskapet Wiltshire i södra England. Den ene är lord Albert, som återvänder från sina ingenjörsstudier i Dresden för att bli släktens överhuvud, tillika den 13:e earlen av Manningham. Den andre heter Sverre, och de har bestämt sig för ett liv tillsammans.
Det har gått många år sedan Sverre och hans bröder Lauritz och Oscar växte upp i en fattig fiskarfamilj på Vestlandet i Norge. Deras ovanliga tekniska talanger förde dem via välgörenhet och stipendier till dåtidens förnämsta examen som diplomingenjörer vid universitetet i Dresden.
Lauritz återvände till Norge, Oscar försvann till Tyska Östafrika och Sverre befinner sig nu med sin älskade lord i ett England där hans konstnärliga talang kan slå ut i full blom. Hans tavlor skildrar livet på och kring Manningham. Flera av godsets invånare står modell för hans porträtt.
De båda gentlemännen rör sig även bland Londons konstnärer och bohemer, där den frigjorda Bloomsburygruppen sätter stora avtryck på både tiden och Sverre.

Om Brobyggarna den inledande delen i romanserien Det stora århundradet kretsade mest kring ingenjörskonst och teknik i det nya 1900-talet så rör sig Dandy mer i de sköna konsternas värld, som också den är starkt präglad av tidens optimistiska föreställning.
Men på samma sätt som första världskriget slog sönder hela tillvaron för de äldre bröderna Lauritz och Oscar drabbas nu Sverre och Albert.
Och för de tre bröderna, liksom för miljoner andra européer, måste tillvaron byggas upp på nytt och livet börja om någon annanstans.

Ladda ner Dandy pdf e-bok – nu är det så enkelt!

Filformat:

  • pdf – Portable Document Format(3487,71 KB)
  • epub – Electronic Publication(4821,15 KB)
  • mobi – Mobipocket(2314,88 KB)

Nedladdningar: 446
Besök: 669

Taggar:

Dandy pdf bok svenska
Dandy epub books download
Dandy on kindle

svenska Dandy pdf

Dandy las online bok
Dandy epub on ipad
Dandy e-bok apple
Dandy pa svenska pdf free download
Dandy pdf book på svenska
Dandy audiobook svenska gratis
Dandy svenska audiobook free
Dandy book online

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *